Bilbatteri for automobil

Startbatteri kjøp billig på nettet

Informasjon om Akkumulator (batterie)

Batteri: erstatning og utvalg

Når og hvorfor bilbatteriet må byttes ut

Gjennomsnittlig forventet levetid på syrefylt blybatterier er 4 år, mens GEL-batterier kan fungere i opptil 7 år. Defekter som fører til tidlig svikt på disse delene er blant annet skader på huset, sulfatering på batteriplater, kortslutning, elektrolyttene koker inn samt feil polaritet.

Ødelagt batteri kan være forårsaket av feil på dynamoen eller reimen, bilens elektriske utstyr installeres feil, enheten overlades med mye strøm, bruk av ikke-kompatibel elektrolytt, feil på batteriets festeanordninger, feilaktig batterilading som forårsaker feil polaritet, langvarig parkering med tomt batteri eller fullstendig utlading gjentatte ganger.

Hovedsakelig vil feil på delen vise seg gjennom svikt i elektrisk utstyr, især problemer med motorstart. Redusert kapasitet, endret spenningsverdier under lading og utlading kan også tyde på at det er en feil. Dessuten kan feilfunksjon indikeres av for rask eller sakte lading og utlading, overoppheting, gassdannelse og en stram lukt fra enheten. Erstatning av batteri bør utføres på en servicestasjon. Det er ganske arbeidskrevende å demontere et defekt batteri og mange komponenter må fjernes. Dessuten risikerer du kontakt med aggressive kjemiske forbindelser når batteriet erstattes, noe som er svært farlig.

Hvordan velge batteri

Bilbatteri deles opp i henhold til lavt vedlikehold og vedlikeholdsfrie. Førstnevnte krever regelmessig kontroll av tetthet og elektrolyttnivå. Vedlikeholdsfrie er tette, krever ikke vedlikehold, er praktiske og pålitelige, men koster mer.

Batteriene er deles også opp i henhold til elektrolyttene.

De kan være flytende, geléaktige eller absorberes av en spesiell porøs substans (AGM). De mest populære elektrolytter til batteri er en væskeblanding av svovelsyre og destillert vann. Fordelene med slike enheter er lav pris, lite selvutlading og reduksjon av kapasitet ved feil lading.

Til GEL- og AGM-batterier brukes det spesielle stoffer (henholdsvis silikonforbindelser og glassfiber) til å tykne elektrolyttene. Det forhindrer lekkasjer og minimerer tap av aktive stoffer fra overflaten av elektrodene. Disse batteriene har høyere ytelse og lengre driftslevetid. Dessuten oppstår det rekombinasjon av gasser, som genereres i kjemiske reaksjoner, i disse enhetene, noe som bidrar til reduksjon av skadelige utslipp.

Blant ulempene med GEL- og AGM-batterier er det verdt å nevne følsomhet for overlading. Det er dermed nødvendig å bruke en spesiell ladeenhet med lite strøm og stabil spenning i bilens ledningsnett.

Når du kjøper bilbatteri, bør du helst velge enheter fra kjente produsenter. Nå til dags tilbys det produkter av høy kvalitet av selskaper som Bosch, Varta, Exide og enkelte andre.

Velg batteri med samme kapasitet som anbefalt av bilprodusenten. Ta også hensyn til dimensjonene på enheten, diameter og polaritet på terminaler, høyden på basen og strømstyrke ved start. Ta hensyn til at batteri til dieselbiler bør ha betydelig høyere kapasitet og strømstyrke ved start enn bensinbiler.

Bilbatteri til en lav kostnad: Top Produkte

Klemme batteripoler (VIRAGE, 93-003) -28%
originale Klemme batteripoler VIRAGE 93-003 Varenr: 93-003
VIRAGE Klemme batteripoler 93-003
65,99 kr**
47,51 kr
ekskl. MVA, ekskl. Frakt
Over 100 varer på lager
  • Mengdeenhet Sett
  • Mengde 2
  • Rørforbindelse klemme
  • Spenning [V] 6, 12, 24
Detaljer
  • Gode priserGarantert høy kvalitet og fordelaktige priser på bildeler på Topbildeler.co.no
  • Gratis leveringStore besparelser. Ingen fraktkostnader for bestillinger på over 2500 kr til Norge
  • Profesjonelle fraktselskaperDu vil motta din bestilling innen få dager
VISA Bilbatteri bytte
Master Card Akkumulator (batterie)
American Express
PayPal bytte Startbatteri
Klarna Checkout Startbatteri
SEB NO
Trustly

* Gjelder for utvalgte produkter. Etter at tiden som er angitt oppe til høyre er utløpt, kan denne prosentverdien bortfalle, øke eller bli mindre. Den refererer ikke til en tidligere krevd pris, mer under **

** Beløpet som er strøket ut er ikke en tidligere pris, den beregnes i sanntid på grunnlag av de enkelte rimeligste innkjøpsprisene våre. Derfor kan det økes eller senkes fra dag til dag.